Informatiebeveiliging

Profiel

Mark Hoevers is oprichter en manager van TrustmarQ. Mark was begin 90-er jaren bij het ministerie van Economische Zaken verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de veiligheid van de
-destijds zo genoemde- elektronische snelweg. Hij heeft, samen met marktpartijen en overheden, de Code voor Informatiebeveiliging in Nederland geïntroduceerd, het Trusted Third Party project geïnitieerd (dienstverlening voor elektronische handtekeningen), opleidingen op het gebied van informatiebeveiliging bevorderd en de evaluatie- en certificatiestructuur voor trustwordy systems een belangrijke impuls gegeven. De aanzet voor de huidige ‘trust infrastructuur’ in Nederland is mede door hem verzorgd.

De onafhankelijke adviespraktijk heeft zich de laatste jaren verbreed van het opzetten en documenteren van een informatiebeveiligingsmanagement framework (ISMF), naar andere management systemen. Drs. Mark Hoevers beschikt over een geldige CISM-titel en heeft de cursus Lead Auditor ISO 27001 met succes gevolgd.

Mark is van 2012 t/m 2017 partner in m7 geweest, een samenwerkingsverband van zeer ervaren ICT consultants, managers en specialisten (zie www.m-7.nl).

Mark is vooral werkzaam geweest voor ECP-Platform voor de Informatiesamenleving, de Europese Commissie, diverse Trust Service Provider’s, SURF, onderwijs- en zorginstellingen, de iTrust Foundation, de Security Academy en een energiedistributeur.

Mark doet het inmiddels wat rustiger aan en is uitsluitend nog beschikbaar voor kleinere adviestrajecten.

Zie de lijst met referenties voor meer informatie (Referenties).